După invadarea Japoniei de către Brittannia,ţara a fost redenumită "Area 11".Tânărul Lelouch,un student brittannian este prins în mijlocul unui atac împotriva Brittanniei şi se întâlneşte cu un prieten din copilărie,Suzaku şi cu o fată misterioasă C.C. Prins între viaţă şi moarte acesta acceptă puterea oferită de C.C.,aceasta fiind abilitatea de a putea ordona oricui să facă doar ce îi ordonă.Cu această putere Lelouch vrea să facă o lume mai bună pentru sora sa,acest lucru făcându-l de sub masca lui Zero,identitate ce o ia pentru a putea conduce un război împotriva Britanniei.
Now my opinion:
Anime-ul îmi place la nebunie,deşi l-am terminat pe tot XD.
Prima dată o prietenă mi.a spus de el şi apoi eu am început să dau peste anime pe site-urile pe care le frecventam.Am început anime-ul vâzând doar 3 episoade cred apoi m-am lăsat şi după câteva luni l-am continuat.Pur şi simplu nu îmi mai puteam lua ochii de la monitor,deşi nu eram fană a anime-urilor de genu' însă acesta începuse să îmi placă din ce în ce mai mult,mai ales povestea şi faptul că Lelouch nu a recurs la metode foarte simple pentru a-si îndeplini scopul,adică să facă o lume mai bună de dragul surorii lui si este un lucru admirabil,dupa mine pentru ca a riscat totul inclusiv viata ca să facă acest lucru si cred ca asta m-a atras cel mai mult la anime.Asa,iar personajele preferate masculine ar fi
Lelouch.. că e dragut si inteligent mai ales xD si sa-l pun si pe Suzaku da' in unele scene m-a cam enervat iar ca personaje feminine ramane C.C. imi place parul ei,atitudinea <3 si Kallen..imi placea firea ei destul de mult.